חברת “הרודס מטבחים” רואה לנכון להיות לעזר ללקוחותיה ולכלל לקוחות המטבחים בישראל וריכזה מספר טיפים ונקודות קריטיות אשר יעזרו לרוכש מטבח לשמור על הרכישה שלו למשך שנים רבות.להלן מספר כללים אשר יעזרו לכם להתנהל בצורה אשר תאריך את חייו של המטבח ותשמור על מראהו הנקי והחדש לתקופה ארוכה ככל האפשר.

טיפול במשטחי פלדת אל חלד(נירוסטה)

כמעט בכל מטבח קיימים היום חלקים המורכבים מפלדת אל חלד. חלקים אלו מאופיינים בעמידות אין קץ וטיפול בהם יאפשר מראה חדש ומבריק לאורך זמן רב.על מנת לקיים הבטחה זו עליכם להשתמש בחומרי ניקוי והברקה אשר מצויים למכביר ברשתות השיווק. את הניקוי יש לבצע אחת לשבוע ולהשתמש במטלית עדינה.בפירוש אין להשתמש בצמר פלדה או בכל תחליפיו אשר ייעודם הוא שיוף שכבות עדינות של לכלוך. ניקוי באופן הזה יגרום לברק של המשטח להתפוגג. כמו כן חובה להיזהר מהשארת מלח על המשטח דבר היכול לגרום לפגיעה בלתי הפיכה במשטח.

שמירה על משטחים מבריקים במטבח

במטבחים רבים מצויים המשטחים המבריקים, משטחים אלו הם הפורמייקות למיניהן, עצים מוברקים או כל משטח אחר אשר מכוסה בחומר מבריק. חשוב במיוחד לטפל במשטחים אלו ולהגן עליהם בתקופת החיים הראשונה של המטבח שמשכה הנו כ- 6 חודשים. בתקופה זו החומרים הפנימיים וההברקות החיצוניות עדיין מתקשחות והופכות להרמוניות. רצוי לנקות את המשטחים עם מטלית לחה בלבד, במקרה של לכלוכים קשים יותר ניתן להשתמש בחומרי ניקוי עדינים אשר יעזרו להסיר את הלכלוך.במקרה שיש צורך בהברשה של לכלוך יש להשתמש במברשת ניילון עדינה ככל האפשר בכדי למנוע שריטות של המשטח. אין להשתמש בחומרים אגרסיביים אשר מיועדים טיפול במשטחי או חומרי פוליש והלבנה למיניהם, חומרים אלו עלולים להשאיר כתמים בשטח הטיפול.

הטיפול בעץ

המטבח הוא מקום בו אנו מבלים חלק ניכר מהזמן שלנו, אנו מבשלים בו ואוכלים בו את ארוחותינו, היות וכך הדבר, העץ שבמטבח חשוף באופן קבועלרטיבות, שמנוניות ודברים נוספים הנובעים מפעולות אלו או ממגע יד אדם. בבואנו לנקות מטבח העשוי מעץ עלינו לוודא כי אנו עושים זאת בצורה זהירה אשר תשמר את המראה העדין של חומר העץ. עלינו לטפל במטבח העץ בעזרת מטלית לחה הספוגה במעט מים או בחומר המיוחד לניקוי עץ. בשום מצב אין להשתמש באלכוהול או במסירי כתמים למיניהם. כמו כן רצוי מאוד לנקות את העץ בכיוון הסיבים ולא נגדם. בצורה כזו יישמר מראהו החי והנושם של העץ לתקופה אורכה ומקסימאלית ותוכלו להינות ממטבח מרשים לשנים ארוכות.

הטיפול במשטחי שיש, גרנית ואבן סינטטית

משטחים אלו נמצאים בכל מטבח בישראל, השימוש בהם הוא תכוף ואחזקתם היא קריטית להנאה ממראהו של המטבח החדש. מעבר לפעולה היומית של ניקוי המשטח במטלית לחה, משטחים אלו חייבים להיות מנוקים ומשומרים עם חומרים ייעודיים המבצעים פעולה זו. חומרים אלו מצויים למכביר ברשתות השיווק השונות.המטבח הוא הוצאה כספית משמעותית אשר ראוי לשמור עליה.