להלן כמה טיפים אשר יעזרו לכם בבואכם לעצב את המטבח:

– מומלץ שהחללים הפנימיים של ארונות המטבח יהיו גדולים. בניית יחידת ארונות ברוחב 60 סמ’ תהיה אפקטיבית יותר מאשר שתי יחידות בנות 30 סמ’.

– כדאי לדאוג לכמה שיותר משטחי עבודה. יש להשאיר ליד הכיור והכיריים לפחות חצי מטר פנויים לצד משטחי העבודה.

– כדאי לתכנן כמה שיותר מגירות במטבח. מגירות שטוחות ורחבות לסכו”ם, ומגירות עמוקות יותר, היכולות לשמש גם לאחסון של סירים.

– את מדיח הכלים כדאי תמיד לתכנן משמאלו או מימינו של הכיור, צמוד אליו ככל האפשר, בכדי למנוע טפטוף במילוי המדיח.

– חשוב שמשטחי העבודה יהיו מחוץ לנתיבי התנועה של היוצאים והנכנסים למטבח.

-חשוב לדאוג בתכנון המטבח שהגישה למוקדי העבודה בו תהיה ישירה ונוחה.

– כדאי להתאים את משטחי העבודה לגובה המבשל.

– אם יש ילדים קטנים בבית המשתמשים במיקרוגל, כדאי לנסות ולהציבו במקום נמוך יותר אליו יוכלו להגיע בקלות.

– תאורה נכונה במטבח יכולה לשפר את הביצועים במטבח ולהוסיף אווירה נעימה וחמימה. תוספת של פרחים וצמחי תבלין תוסיף אף יותר לאווירה הרצויה.

ב-“הרודס מטבחים” נשמח לעזור לכם.